keskiviikko 21. toukokuuta 2008

Hattelmalan harjanteelta

Ei tainnut ehtiä kulua viikkoakaan Hattelmalan harjun näkötornin maalauksesta, kun "taiteilija" iski jälleen ja tuotti oheisen teoksen tornin kylkeen.

Harjun merkitys ei toki ole enää ole samaa luokkaa kuin silloin, kun koko Helsingin-liikenne huristeli harjua pitkin. Paikan kulttuurillista merkitystä ei ole kuitenkaan syytä väheksyä.

Metsätalousinsinööri Aulin lupasi marraskuussa 2005 Hämeen Sanomissa, että näköalapaikka ja harju muutenkin kunnostetaan viimeistään asuntomessukesänä.

"Näköalapaikan pinnat joko uusitaan niin, ettei niitä pysty spreijaamaan tai sitten tehdään kokonaan uusi rakennelma", Aulin totesi.

Asuntomessukesä oli ja meni, mutta kirkkoveneet ilmaantuvat tornin kylkiin tasaisen varmasti. Harjua on kyllä kunnostettu, kaiteita uusittu ja rinteitä raivattu, mutta ei kai torni ole päässyt unohtumaan? Runebergin Vänrikin markkinamuisto-runon säkeetkin tulisi saada tavalla tai toisella takaisin.

2 kommenttia:

Milko kirjoitti...

Harmittaa oikeasti, etten nähnyt sitä kunnolla piirrettyä kirkkovenettä, joka siinä oli ennen tätä viimeisintä. Oli kuulemma airojen lisäksi oikein soutajat ja kaikki!
Tue, 03 Jun 2008 16:03:49

Maria kirjoitti...

Juu, ja Suomen lippu myös, ja koko kuva oli pinkki!
Tue, 03 Jun 2008 17:06:44