maanantai 19. lokakuuta 2009

Tyhmyydestä rangaistaan

Mikähän ihme siinä on, että jokaikistä reissua varten joutuu laatimaan uuden muistilistan? Väittäisin itseäni melko järjestelmälliseksi ihmiseksi, mutta tässä en ole onnistunut. Pakattavien tavaroiden listat raapustetaan meillä aina paperille, jota yliviivaillaan pakkaamisen edetessä ja joka sitten reissuun lähtiessä tai viimeistään siltä palattaessa heitetään roskiin.

Kävin Atlantin takana viimeksi toukokuussa, ja nyt joudun miettimään kaiken uudestaan adaptereista lähtien, vaikka listasta tulee todennäköisesti 75-prosenttisesti samansisältöinen. Matkoille tulee sitä paitsi suunniteltua asuyhdistelmiä, joiden muistamisesta voisi olla iloa matkan jälkeenkin.

Sama homma mökkireissulla. Joka kesä reissaamme Kristiinankaupunkiin mökille, ja joka kesä mietimme uudestaan, mitä kaikkea autoon pakataan. Miksi ihmeessä emme osaa hyödyntää edellisillä reissuilla keräämäämme kokemusta?

Jos olisi oikein viisas, voisi vielä kommentoida listaansa jälkikäteen, tyyliin "kosteuspyyhkeet unohtui" tai "sukkahousujen sijaan kannattaisi suosia leggingsejä" tai "paitoja oli 5 liian vähän".

Nyt lupaan, että siirrän perjantaina alkavan New Yorkin -matkani tavaralistan paperilta tietokoneelle ja evaluoin listani onnistumisen matkan jälkeen!

8 kommenttia:

arkitehti kirjoitti...

Faijani ei osannut käydä kaupassa ilman ostoslistaa, ja lopulta äitini monisti sen. Otti eron varmaan pian sen jälkeen ;)

Olen kuitenkin ajatellut jotain samanlaista, tyyliin perus-kauppalista josta voi yliviivata tarpeettoman. Nyt taskussani on sellainen jatkettava, johon jätetään ne mitä ei kaupasta löytynyt, ja lisätään häntäpäähän lisää.

Josta muistuikin mieleen että unohdin hammastahnan.

Villasukka kirjoitti...

Ja yks lista ei sitten riitä. Mulla on koneella eri listoja erilaisia reissuja varten: kotimaan yhden-kahden yön pikareissu kaupunkikylässä/mökillä, ulkomaan pitempi reissu, kissojen yöpymistarvikelista.

Maria kirjoitti...

Hienoa, Villasukka! Otan tuon henkilökohtaiseksi tavoitteekseni -paitsi että kissojen yöpymistarvikelistan voisi meillä korvata lasten yökyläilylistalla. Siinäkin joutuu keksimään pyörän aina uudestaan ja uudestaan.

Kiva kun kommentoit!

Ja arkitehti: mä teen kauppalistan aina uudestaan, koska toistuvat elementit on tosi helppo muistaa. Mutta miehellä on puhelimessa "to do and to buy" -lista, jossa kulkee aina mukana paitsi tarvittavat ostokset, myös kaikenlaisia akuutteja askareita ja niihin liittyviä asioita reseptin uusimisesta rengaspaineen yksikön muuntokertoimeen. Se näyttää kieltämättä toimivan. Minä käytän paperilappuja, ja nekin toimii.

jl kirjoitti...

Olen joskus viime vuosina tehnyt ulkomaanmatkaa varten koneelle listan ja sitä on sitten muokattu. Ihan hyvä, sillä lailla paremmin muistaa ne vakiot kuin kirjoittamalla joka kerta uudelleen. Mutta ostoslistaa en (vielä) ole alkanut kierrättää säännöllisesti :)

Mukavaa matkaa, Maria, jos en sitä ennen vielä kommentoi!

Maria kirjoitti...

Kiitos jl! Olitkin "seuranani" jo edellisellä Amerikan-matkallani - tällainen jatkuvuus tuntuu kieltämättä oikein kivalta!

Lapanen kirjoitti...

Lista-addikti ilmoittautuu... Teen listoja kaikesta mahdollisesta; on kauppalistoja, mitä mukaan matkalle -listoja, siivouslistoja, puutarhatyölistoja, mitä kannattaisi lukea -listoja, mitä pitäs tehdä -listoja, mitä pitäs ehtiä tehdä seuraavan kolmen tunnin aikana -listoja...

Nalle Puhin Kani on idolini :D

Maria kirjoitti...

Loistavaa, Lapanen! Mitä pitäis ehtiä tehdä seuraavan kolmen tunnin aikana -lista on ihan mahtava!

Ja ajatelkaapas, miten ne listat kuvastaa elämää: mä olen tehnyt listoja niin häiden, ristiäisten ja väitöskaronkan järjestelyjen organisoimiseksi kuin arkistakin arkisemman päivän ostosten suunnitteluun. Loppujen lopuksi hyvin onnellisia listoja. Onnellisimmasta päästä ovat varmaan omat ja miehen ehdotukset syntymättömien lasten nimiksi...

Jonakin päivänä sitä kai tekee murheellisiakin listoja. Mutta nyt listaan yhdelle paperille kaiken, mitä pitää ehtiä tehdä ennen lentoon lähtöä, ja toiselle paperille listaan niitä pakattavia asioita, kahdelle eri palstalle tietenkin: yhdelle käsimatkatavaroihin ja toiselle ruumaan menevät tavarat!

jl kirjoitti...

Mä muuten yleensä lisään matkalle-listan loppuun matkalta-asiat, joten sitten vois muistaa kaiken, niin matkatavaransa kuin tuliaisensakin...

Kiva, että pidät jatkuvuudesta. Musta täällä ihan tuntuu, että jatkuvasti käyt Ameriikassa, kun tää on jo toinen kerta sen (suhteellisen lyhyen) ajan sisällä, jonka olen seurannut blogiasi. ;)