torstai 19. marraskuuta 2009

Nocturne

Miksi lapset alkavat oksentaa aina keskellä yötä? Tilanteesta ja sen seuraamuksista saisi mainion nopeutetun mykkäfilmin; sekunnissa rauhallinen yöhetki muuttuu täydeksi kaaokseksi. Yksi kiikuttaa oksentavaa lasta vessaan ja yrittää minimoida matkan varrelle lentävät vahingot. Toinen riisuu salamannopeasti sängystä lakanat ja rauhoittelee hässäkkään herännyttä toista lasta. Yksi riisuu kirkuvalta lapselta likaisen yöpuvun ja nostaa suihkuun, toinen alkaa pestä tyttöä. Yksi vie lakanat kodinhoitohuoneeseen, huuhtelee ne ja heittää pesukoneeseen. Ottaa rätin ja suihke-Tolun ja menee siivoamaan oksennuksia lattioilta. Toinen kuivaa lapsen hellästi ja pukee puhtaaseen yöpaitaan. Yksi toteaa lapsen sängyn käyttökelvottomaksi ja laittaa suojapyyhkeitä vanhempien sänkyyn. Hakee ämpärin. Antaa lapselle suuhun xylitol-Sisun, koska suussa maistuu pahalta. Ihmekös tuo. Sängyssä yksi ja toinen huohottavat ja pitelevät omia vatsojaan epäluuloisen oloisina. Lapsen jokainen yskähdys tai hikka saa yhden pomppaamaan pystyyn sängyssä, ämpäri valmiina kädessä. Lapsi rauhoittuu ja nukahtaa, mutta yksi nukkuu koiranunta loppuyön. Siksi, että odottaa, koska lapsi alkaa oksentaa taas. Ja siksi, että ei pysty nukkumaan rauhassa, kun lapsi on samassa sängyssä, reunan puolella, koska pelkää että lapsi putoaa. Toinen taas ei halunnut pahoinvoivaa lasta keskelle sänkyä.

Kiitospäivän kalkkuna jäi siis tänä vuonna kokematta.

3 kommenttia:

jl kirjoitti...

Taisit yöllä saada vastauksen eiliseen kysymykseesi taudin laadusta... Jaksamista! Meitä kohtasi sama viime viikonloppuna, kahdesti saman vuorokauden puolella mutta kahtena eri yönä menivät Kolmosen (7 v) petivaatteet pyykkiin. Miksi vain yöoksennuksia? Muut perheessä eivät saaneet kuin nipistelyjä vatsoihinsa, Kolmonen oli ainoa oksentelija (ekaa kertaa elämässään muuten). Näitä on siis ilmeisesti liikkeellä kaikkien muiden pöpöjen lisäksi.

Maria kirjoitti...

En ymmärrä. Tyttö oksensi sen kerran ja oli hetkessä ihan ok. Aamulla heräsi virkeänä ja touhukkaana. Ei kuumetta, ei jälkeäkään vatsavaivoista. Turhauttavaa, sanon minä. Jos sairastetaan, niin sairastetaan sitten kunnolla!

Napaulina kirjoitti...

Joo toi on kyllä mystistä toi lasetn sairastelu. Meilläkin aina välillä lapsilla joku ihme hetkellinen pöpö, joka on saman tien poissa. Nuo yöoksentelut on kyllä ahdistavia. Mukavan osauvasti sait sen kuvattua ;)