tiistai 21. lokakuuta 2008

Vaalirahoituksesta

Ellei kaverilta olisi tullut aamulla tekstiviestiä, olisin lentänyt pyrstölleni postilaatikolla. Tiesin kyllä, että Hämeen Sanomiin on tulossa toinen kuvista, jotka olin sinne pyynnöstä lähettänyt, mutta että kanteen ja noin monelle palstalle venytettynä - huh!

Joku totesi hetki sitten Hämeen Sanomien keskustelussa, ettei usko parin sadan euron kampanjoinnin olevan mahdollista. Minä tein itse nettisivut ja laitoin ne jo olemassa olevalle kotisivupalvelimelleni. Suunnittelin ja taitoin itse esitteeni ja painatin 200 kpl kirjapainossa, maksoi 150 euroa. Keräsin 20 henkeä talk show -ohjelman yleisöksi ja sain 120 euroa. Humanistin hataralla laskupäällä saan lopputulemaksi 30 euroa. Niin paljon katson kampanjointini maksaneen.

Ainoatakaan lehti-ilmoitusta en ole ostanut. Puolue laskutti 60 euroa, jota ei lasketa henkilökohtaiseen rahoitukseen. Sillä olen päässyt muutamaan naamagalleriaan, yhteen väärällä nimellä. Blogin kirjoittaminen ja keskustelupalstoille osallistuminen ei maksa mitään, ihmisten tapaaminen ei maksa mitään (en ole jakanut karkin karkkia, vaan ainoastaan omaa esitettäni).

Sunnuntaina nähdään, riittääkö tämä yhtään mihinkään, mutta koen kyllä kampanjoineeni ihan oikeasti.

4 kommenttia:

olematon kirjoitti...

Ihmisten tapaaminen ei maksa mitään, mutta on kallisarvoisinta.

PS. Oman ajan laittaminen johonkin asiaan on hinnakasta siinä mielessä, ettei mikään maailman summa lopulta voi korvata yhtään elämäni sekuntia.

Maria kirjoitti...

Voi miten oikeassa oletkaan!

Suurin piirtein samoilla argumenteilla olen aina perustellut itselleni lastemme kotihoidon - arvokkain lahja minkä voimme vanhempina lapsillemme antaa on aika.

pikkuserkkusi Lauri kirjoitti...

Jalat on tosiaan se, mikä kunnallisvaaleissa ratkaisee! Jos jaksaa tavata ihmisiä ja jakaa esitteitä, pääsee läpi tai ainakin liki. Ja paljon halvemmalla kuin lehti-ilmoituksissa killumalla. Myös netti on erittäin tärkeä nykyvaaleissa.

Mulla maksoi viime vaaleissa Vaasassa ääni noin 50 snt ja liki pääsin (jäin 2 ääntä).

Tsemppiä viimeiseen kampanjaviikkoon! Toivottavasti pääset valtuustoon. :-)

Maria kirjoitti...

Kiitos Lauri! Korkea on läpimenon kynnys uudistuvassa Hämeenlinnassa, mutta toivoa sopii :)