perjantai 14. marraskuuta 2008

Samu, Suomu ja Late

Onkohan minussa jotakin vikaa, kun ihan oikeasti vilpittömästi odotan viikonloppua, kun saa rauhassa katsoa lasten kanssa aamun lastenohjelmia?

Sunnuntaisin tulee Samu ja Salla, ehdoton suosikkini. Sarja on mainio jokaista yksityiskohtaa myöten. Suomenkielisten äänten onnistuminen on oleellinen juttu, ja Samu ja Salla on siinäkin huippuluokkaa. Esimerkiksi jaksossa "Minä pidän lumesta" Sallan parhaan ystävän Lotan narsk narsk -äänet ovat hykerryttävän ihania. Ja Sauli Jauhiainen! Ja sarjan tunnusmusiikki on loistava! Se on parhaiden ystävien soittoäänenä puhelimessani.

Joskus ehkä toista vuotta takaperin tuli muistaakseni sunnuntain Galaxissa - siitä on jo aikaa - Anna ja lohikäärme. Hauska ja mielenkiintoinen sarja ritariksi opiskelevasta Anna-tytöstä ja lohikäärmeystävästään Suomusta. Hyvää huumoria, kunnon juonet. Ja taas ihanat äänet! Heljä Heikkisen Anna on huikean hyvä. Annaa ei saa DVD:llä, en ole ainakaan nähnyt. Onneksi meillä on muutama jakso tallennettuna.

Ja sitten on se Late Lammas. Sitäkään ei taida juuri nyt pyöriä tv:ssä, mutta DVD:llä löytyy. Nettisivuilla on mm. ihana beatbox -muistipeli. Late Lammas naurattaa koko perhettä, yhdessä kohtaa pelkkiä lapsia, toisessa kohtaa pelkkiä aikuisia ja useimmiten meitä kaikkia. Intertekstuaalisuutta ja parodiaa löytyy vaikka muille jakaa. Late Lammas menee lastenohjelmien seassa ohi monelta potentiaaliselta aikuisfanilta.

Joidenkin lastenohjelmien aikana sitä lukee lehteä tai torkkuu, koska ne eivät yksinkertaisesti jaksa kiinnostaa. Mutta on niitäkin, joita odottaa kauhunsekaisin tuntein ja katsoo ihan silkasta masokistisesta halusta. Tällä hetkellä tämän kategorian voittaja on ehdottomasti Mimi ja Kuku. Ennen sitä kammoksutti Musatoosa. Jääköön syyt erittelemättä sen tarkemmin...

Edit. Kääk! Pakko lisätä huippujen listaan vielä Turilas ja Jäärä sekä Ruohonjuuritasolla!

1 kommentti:

kouta kirjoitti...

Oi, Sauli Jauhiainen on aivan ihana! Ihan oikeesti, mäkin katon aina Samua ja Sallaa sen takia 8D