lauantai 7. maaliskuuta 2009

Mitä meille on tapahtunut?

Muistan ajan, kun tietynlaisiin arkaluontoisiin kysymyksiin vastattiin vain kännissä tai pullonpyöritystä pelattaessa. Tyypillisimmin tällaiset kysymykset käsittelivät seksielämää.

Nyt Facebookissa pyörii meemi jos toinenkin, jossa pitäisi vastata hyvin intiimeihin kysymyksiin. Oletko harrastanut ryhmäseksiä? Oletko harrastanut seksiä julkisella paikalla? Oletko himoinnut työkaveriasi? Oletko rakastunut ystävään?

En tiedä onko monella tapana hengata Facebookissa kännissä. Yksi (fb-)ystävä hengasi, ja tuloksena oli (fb-)ystävyys Johanna Tukiaisen kanssa, jota (fb-)ystäväni kommentoi miettimällä, "oliko tämä känni-idea sittenkään hyvä".

En tiedä mitä tapahtuisi, jos itse päätyisin humalaisena Facebookiin. Aika irrationaalinen ajatus. Ensinnäkin siksi, että olen humalassa keskimäärin kolme kertaa vuodessa. Toisekseen siksi, että silloin harvoin kun olen humalassa, mieleeni ei tulisi notkua tietokoneen äärellä. Notkun mieluummin ihan lihaa ja verta olevien ihmisten seurassa. Ja, jos sillä hetkellä siltä tuntuu, puhun myös seksistä ;)

3 kommenttia:

Marguetta kirjoitti...

Heheh. juuri tänään mietin että miksi ihmiset kertovat kaiken niin avoimesti fb:ssä. Mä en tuohon seksikyselyyn ole vielä törmännyt, mutta intiimit kyselyt oman lapsen syntymään liittyvistä asioistakin meni jotenkin inhorealismin puoleen. Jätin (jälleen) osallistumatta...

Anonyymi kirjoitti...

Sain juuri tietää erään tutun raskaudesta facebookin kautta.. Pohdimme, että pitäisikö soittaa ja onnitella. Mutta on kuitenkin sellainen olo, että sitä ei ole kerrottu kasvotusten, joten teeskentelemme sitten tietämätöntä, varsinkin kun raskaus on ilmeisesti hyvinkin alkumetreillä.
Facebookin statukset alkavat välillä ahdistaa, koska en ole sitä tyyppiä, joka levittää yksityiselämänsä kaikkien nähtäville. Yksi kaipaa kultaa statuksessaan, toinen söpöilee poikaystävänsä seinällä ja minä olen ehkä kateellinen näistä julkisista rakkaudentunnustuksista.
Ja tunnustan, kirjoitan tätä parin viinilasillisen jälkeen..

Maria kirjoitti...

Marguetta: En ole nähnyt fb:ssä (sentään!) vielä erillistä seksikyselyä, nämä seksikysymykset on osa sitä sadan asian listaa, jolla katsotaan kuinka paljon ihminen on elämässään kokenut... --- Ja sitten näissä "note"issa eli muistiinpanoissa on vielä se jekku, että nehän ovat irrallaan profiilin yksityisyysasetuksista. Niissä täytyy erikseen määritellä, kuka ne näkee. Voi siis käydä helposti niin, että luulee kirjoittavansa vain ystävilleen koska profiili on rajattu, mutta itse asiassa noten näkee kaikki Finland-networkiin kuuluvat... :/

Anonyymi: Äh, hölmö tilanne tuo raskausjuttu, siinä kyllä trivialisoidaan oikeasti merkityksellinen asia. Pohdin paljon yksityisen ja julkisen rajaa juuri fb:n ja tämän blogin kannalta. Oman sietokyvyn raja häilyy eri päivinä eri kohdissa. Joskus tulee sanoneeksi jotakin hyvinkin yksityistä, joskus taas tekee mieli tuhota kaikki profiilit ja blogit. Itse varmaan parin viinilasillisen jälkeen muuten tekisin ennemminkin tuon jälkimmäisen!