tiistai 7. heinäkuuta 2009

Kotiseutumatkailua

Taantuman uskotaan lisänneen huvipuistojen kävijämääriä. Ulkomaanmatkailun sijaan ihmiset suosivat nyt kotimaan kohteita.

Meidän perhe ei ole koskaan käynyt ulkomailla. Vanhemmat kyllä, ennen lasten syntymää ja sen jälkeen erikseen, työmatkoilla. Kotimaanmatkailu ei siis ole meille mikään uusi juttu.

Lähdemme ensi viikolla jokakesäiselle mökkireissullemme Kristiinankaupunkiin. Sieltä yritämme vihdoin tehdä päivän reissun Vaasaan, Wasalandiaan ja Tropiclandiaan (niin kuin yritimme viime vuonna, ja sitä edellisenä...). Kristiinaan mennessä vietämme puoli päivää Särkänniemessä, kuten viime vuonnakin. Ja tänä vuonna voisimme ajella kotiin Herra Hakkaraisen talon kautta.

Lisäksi kiertelemme kotiseutukohteita. Niitä kliseisimpiä kotinurkkien juttuja, jotka yleensä osoittautuvat varsin vieraiksi, kun niihin malttaa tutustua. Eilen vuorossa oli Aulangon Karhulinna ja näkötorni. Siellä olisi nyt heinäkuun ajan myös opastettuja kierroksia, jotka varmasti kiinnostaisivat meitä aikuisia, mutta lasten kanssa päädyimme omatoimiseikkailuun. Vinks vinks: lasten kierros Aulangolla voisi olla kova juttu. Linnassa olemme niillä jo käyneetkin. (Tämän vuoden osalta en tosin ole löytänyt tietoa lasten opastuksista.)

Ei kommentteja: