keskiviikko 1. heinäkuuta 2009

Leikkipuistojen lumoissa II

Hotelli Aulangon puisto (ei kaupungin leikkipaikkakartalla, koska on hotellin omistuksessa)

Hämeenlinnan keskustassa ja ydintaajama-alueilla (mitä se sitten ikinä tarkoittaakaan) on kaupungin verkkosivujen mukaan 85 leikkipuistoa.

Se on aika paljon.

Tarjoan tältä istumalta kaupungille työsuoritusta. Voin kuvata jokaisen puiston ja kirjoittaa niistä lyhyen tekstin kaupungin sivuille. Jos ei lama pukkaisi päälle ja kaupungin henkilöstön lomautusuhka hengittäisi niskaan, voisin ehdottaa vaikka esitteen painamista.

Tarjoukseen tarttumista odotellessa jatkan omaa esittelyäni. Vuorossa puisto nro 2, joka itse asiassa ei edes ole kaupungin ylläpitämä puisto, vaan hotellin omistuksessa. Piipahdimme puistossa tänään matkallamme Peter Pan -näytelmän esitykseen Aulangon sadunomaiseen Graniittilinnaan (jossa käyminen on aina itsessään elämys).

Aulanko on epäilemättä Hämeenlinnan tunnetuimpia kohteita. Funkkispäärakennuksen ja Kavaljeerirakennuksen kupeessa, vanhojen puiden katveessa on tunnelmaltaan yksi kaupungin rauhallisimpia ja arvokkaimpia leikkipuistoja. (Tyylikkään linjan tosin rikkoo kaksi kulunutta räikeän väristä vetkutinta, mutta ei ajatella niitä nyt enempää.) Katsoo mihin suuntaan vain, tausta on vaikuttava: arvorakennuksia, puistometsää tai Vanajaveden maisemaa. (Kuvat eivät valitettavasti tuo niitä aivan edukseen; oli hirmuinen kiire.)


Oikein tarkoilla silmillä voi nähdä allaolevassa kuvassa Ellin pään ja puunrungon välissä nostalgisen Aulanko-kyltin hotellin pääoven yllä.
Näytä suurempi kartta

Ei kommentteja: