sunnuntai 21. syyskuuta 2008

Kolmas sektori tärkeä sektori

Tämän päivän Hämeen Sanomissa oli juttuni Arja-Liisasta, jonka kaksospojat kuolivat kohtuun. Tapahtumasta on yli kuusi vuotta, mutta pojat ovat mielessä päivittäin - ajan myötä on onneksi helpompi olla.

Arja-Liisalle helpottava paikka oli Käpy ry:n keskusteluryhmä. Käpy ry on valtakunnallinen yhdistys, joka tukee lapsensa menettäneitä perheitä. Siinä missä virallinen terveydenhuolto voi pahimmillaan ohittaa vanhempien surun hämmentävänkin kylmästi, koulutettu vertaistuki tulee apuun.

Imetyksen tuki ry kantaa ison osan vastuusta, jonka pitäisi kuulua terveydenhuollon ammattilaisille. Valtakunnalliseen imetystukipuhelimeen 041 528 5582 soitetaan huolestuttavan usein tilanteessa, jossa sairaalasta tai neuvolasta ei ole saatu apua. Saataisiinpa imetystieto ja -taito Suomessa sille tasolle, että apua ja tukea olisi varmasti tarjolla sille, joka sitä kaipaa.

Molempien yhdistysten toimintaa tukee Raha-automaattiyhdistys. RAY rahoittaa valtavaa määrää suomalaisia kolmannen sektorin toimijoita, jotka tukevat merkittävällä tavalla yhteiskuntaa ja täydentävät kuntien tarjoamia palveluja.

Mikä on sinulle tärkeä kolmannen sektorin toimija?

Ei kommentteja: