tiistai 20. tammikuuta 2009

Fanaatikko vs. fanaatikko

Joojoo, Nina Mikkosesta on turha edes puhua. Ei sitä tyynysotaa katsoessa tiennyt pitäisikö itkeä vai nauraa. Sen erän voitti Tontti, kirkkaasti.

Mutta mitä Tonttiin tulee, kammoksun miehen mielipiteitä ihan siinä missä Mikkosen itseilmaisua. Miehen Vihreän langan kolumni on varsin järkkyä luettavaa. Varsin. Fanaattista.

6 kommenttia:

aripk kirjoitti...

Jos päivähoito on Natsi-Saksan keksintö, niin peruskoulu on Itä-Saksan keksintö.
Analogisesti molemmissa väitteissä on tiettyä perää, mutta onhan käytännön toteutus ja järjestelmien substanssi täysin erilaiset.
Vaikka itse vihasinkin lastentarhaa, jälkikäteen sanoisin sen tuntuneen keskitysleiriltä (enkä siellä ollutkaan kuin viikon), en silti oikeasti vertaa Hätilän päiväkotia Auschwitziin.
Ulkoinen analogia usein harhauttaa ihmisiä, joilla ei ole riittävästi tietoa.

Maria kirjoitti...

Kiva kun tulit Ari kommentoimaan!

Ainakin itselleni holokausti on sen verran iso juttu, ettei se ole vertailukelpoinen oikein minkäänlaisen inhimillisen kärsimyksen kanssa... tai ainakin sen analoginen käyttö on kovin iso tabu, jota ei julkisesti tekisi.

N. Mikkoselta tämä oli niitä julkeimpia heittoja. Toisaalta monet fraasit, joita rouva väittelyssä lateli, osoittivat sellaista ylemmyydentunnetta ja halveksuntaa, josta ei ole mielikuvituksella kovin pitkä matka rodunjalostukseen perusteluihin...

Juha vietti jonkun vuoden elämästään Hätilän päiväkodin Punatulkuissa, ja muistaa sen mukavana aikana lukuun ottamatta sitä, kun täti pakotti hänet syömään kananmunan. Juha oksensi kananmunan eikä ole syönyt sitä sittemmin...

aripk kirjoitti...

Juu moi vaan,
fanaatikkojen kanssa ei voi väitellä. Tuli mieleeni eräs "white power" sivusto joka "oikoo" vääriä käsityksiä holokaustista Q & A -palstalla, eräs kysymys on "kuka keksi keskitysleirit" - vastaus "eivät natsit vaan britit buurisodassa". Vastaus on sinällään oikea - britit käyttivät vankileireistään nimitystä "keskitysleiri", mutta silti niillä ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa.

PS. törmäsin blogiisi kun etsin väikkäristäsi lisätietoa, sitä ei taida olla sähköisenä jaossa? Nimim. "kiinnostuneet"

Maria kirjoitti...

Se on tulossa verkkoon, mutta vielä ei näytä löytyvän. Voin kyllä lähettää pdf:nä sähköpostissa.

aripk kirjoitti...

Oppilaat tekevät kiltisti tehtäviä tänään, niin ehdin samoilemaan verkossa :-) Kävin vilkaisemassa sen miehen tekstiä ja kieltämättä järkkyä luettavaa. Siellä oli hyviä vastakommettejakin tullut, mm. otoksen merkityksestä tulokseen. Itse kannatan jokaisen perheen itsemääräämisoikeutta. Jokainen perhe tietää itselleen parhaan lastenhoitojärjestelmän. Yhteiskunnan pitää jakaa resurssit tasa-arvoisesti, oli kyse koti- tai kuntahoidosta! (Lipsahtiko politiikan puolelle! Eikö me sentään oltukin saman puolueen listoilla vaaleissa?)

Maria kirjoitti...

Oltiinhan me :)

Speak of the devil, me lähdetään juuri tutustumaan päiväkotiin... :/