tiistai 24. helmikuuta 2009

K-18

Meillä on vessalukemistossa mainio opus nimeltä Täydellinen avioliitto - sen fysiologian ja tekniikan tutkielma (tosin nyt kun esikoinen on oppinut lukemaan, taitaa olla turvallisinta siirtää kirja lasten ulottumattomiin).

Kirjan on kirjoittanut Th. H. van de Velde, Haarlemin naissairaalan entinen johtaja, ja se on julkaistu alkujaan 1925.

Teos on totisesti fysiologian ja tekniikan tutkielma. Otetaanpa esimerkki siitä, mitä kirja kertoo yhdynnästä raskauden aikana.
Suora lainaus teoksen sivulta 298:

Mutta jos vaimo on terve, jollei hänen kohdullaan ole taipumusta poistaa sisältöään ennenaikaisesti (verenvuoto-oireita, kouristuksia) tai jollei hänellä ole aikaisempien raskauksien yhteydessä ilmennyt tällaista taipumusta, jollei sukupuoliyhdynnästä puutu tarpeellista hienotunteisuutta ja varovaisuutta, 2) jos vältetään naisen sukuelinten kaikkinaista yletöntä kiihoitusta, jos molemmat asianosaiset noudattavat mitä suurinta puhtautta 3) ja jos viimeiset viikot (sanokaamme neljä) määrätään pidättymisajaksi, niin raskasta naista sukupuoliyhteyden johdosta uhkaavat vaarat ovat kuitenkin mielestäni sangen vähäiset.

2)
Ei saa työntää syvälle!
3) Taudinsiemenien sisäänpääsy voidaan monissa tapauksissa paremmin torjua etupuolisessa istuma-asennossa kuin selkäpuolisessa kylkiasennossa. Tässä sopii huomauttaa sellaisen (rasvattoman) niljakaksi tekevän aineen käyttämistä, jossa on ärsyttämätöntä antiseptista ainetta.

Surkuhupaisin asia tässä on se, että löysin kirjan eräästä mökistä, jonka asukkaat olivat hiljattain kuolleet. Asukkaat olivat yli kahdeksankymppiset naimattomat siskokset.

3 kommenttia:

olematon kirjoitti...

:D

...pakko saada toi kirja!

Maria kirjoitti...

Huutonetissä näkyy ainakin olleen tarjolla, joskin ilman tuota hemaisevaa kansipaperia :)

Tämä sukupuolioppaiden klassikko on näemmä ollut esim. Lahden kaupunginkirjaston "myrkkykaapissa" eli henkilökunnan varastossa, josta se annettiin vain täysi-ikäisille lainaajille (lähde).

aripk kirjoitti...

"Taudinsiemenet"? Eipä ihme että ed. omistajat jäivät naimattomiksi.
Muistuipa mieleeni kun kerran joskus teininä kohtasin linkkuasemalla (kansanomaisesti sanottuna) "hullun tädin", joka alkoi minulle meuhkaamaan kuinka "syntiä ei saa tehdä", "eikä hän ole koskaan tehnytkään" (synnillä hän tarkoitti taudinsiemenien levittämistä) ja kuinka "hän oli tämän opettanut myös kaikille neljälle tyttärelleen" ...