tiistai 12. toukokuuta 2009

Ennen lähtöä (osa 2)

Kun harvoin matkustaa, pakkaamisessa on aikamoinen miettiminen. Ensinnäkin pitäisi kyetä päättämään, mitä kaikkea vaatekaapista vetää tyrkylle, ja kun niitä toistakymmentä vuotta vanhoja riepuja on aikansa katsellut, istuu vaatekasan keskelle itkemään: enhän mä voi ottaa näistä mitään!

Sitten pitäisi päättää, mitä pakkaa ruumaan ja mitä käsimatkatavaroihin. Enkä siis puhu vielä mistään nesteistä, vaan kaikesta muusta. Mitä jos matkalaukku katoaa? Pariksi viikoksi tai lopullisesti? Mitä kannattaa ottaa käsimatkatavaroihin, jotta pärjää määränpäässä jos laukkua ei löydykään? Mitä kannattaa ottaa käsimatkatavaroihin, koska se on liian arvokasta haahuilemaan pitkin maailmaa eksyksissä?

Ja sitten. Ne nesteet. Roll-on -dödö on neste. Stick-dödö ei ole neste. Geelit on nesteitä. Alkoholipitoisuus ei saa ylittää 70 prosenttia. Ostin siis apteekista kaksi pulloa käsien desinfiointiainetta. Pieni käsimatkatavaroihin ja täyttöpullo ruumaan.

(Enkä siis pelkää sikainfluenssaa sen enempää kuin muitakaan pöpöjä, joten konferenssien osallistujat eivät varmasti tule muistamaan minua sinä outona suomalaisnaisena, joka hieroi koko ajan käsiinsä desinfiointiainetta.)

Saa nähdä kuinka monta hengityssuojainta O'Haren kentällä tulee vastaan. Minulla olisi vain yksi kuminen possunkärsä. Sen jos laittaisi nenälle, saisi varmaan lähteä heti ensimmäisellä koneella takaisin Eurooppaan...!

Lähden siis huomenna. Otan kannettavan mukaan ja saatan hyvinkin välittää vähän tunnelmia Chicagon ja Palo Alton suunnilta seuraavien yhdeksän päivän aikana. Tai sitten en. Katsotaan kuinka käy.

P.S. Mitä pelkoon tulee, olen kerännyt konferenssiesitelmiä ja -papereita vääntäessäni itselleni niin järjettömän univelan, että yksi Diapam vie mut varmasti autuaasti unten maille koko yhdeksän tunnin ja kolmenkymmenenviiden minuutin ajaksi. Niin toivon. Takaisin on sitten vielä pari tuntia pidempi matka, joten täytyy varmaan kerätä univelkaa myös paikan päällä.

4 kommenttia:

jl kirjoitti...

Geelimäinen huulikiiltokin on neste, huulipunapuikko taasen ei. Nenäsuihke on neste. Sitä kannattaa ottaa matkaan, jos kärsii aero-otiitista.

Parasta (?) oli kun viimetalvisen lomamatkamme aluksi suomalaisvirkailijat Helsinki-Vantaalla yrittivät väittää, että Kuopuksen matkaevääksi otettu lastenruokapurkki mallia kasvislasagne on nestettä. Minä jänkäsin vastaan eivätkä sitten sentään ottaneet sitä pois. Kuopuksen lempimakuja kun saa vain harvasta paikasta ja halusin varmistaa kuuden tunnin lennolle muutakin syötävää kuin pannukakun ja tissimaidon. (Rasvalisätön tiivis pannari on muuten lasten kanssa loistava lentokone-eväs.)

Maria kirjoitti...

Kiitos! Mulla on Nasonex käytössä muutenkin, mutta olisin varmasti unohtanut sen :)

olematon kirjoitti...

satasella tsemppiä sulle ja sun diapamille :)

Maria kirjoitti...

Kiitos olematon!