perjantai 10. heinäkuuta 2009

Kesälehtien kermaa: Parhaat autot kesäseksiin

Silmääni osui eilen kaupungilla Iltalehden lööpin teksti: Parhaat autot kesäseksiin (tai jotakin sen suuntaista). Muljautin silmiäni, puhisin hetken ja jatkoin matkaa. Myöhemmin lehti sattui käsiini ja vilkaisin, mistä oikein oli kyse.

Kyse oli sivun jutusta "Koolla ei ole väliä", joka perustuu espanjalaisen Car & Driver -lehden testiin. Testistä selviää, että pikkuautojen luokassa Renault Clio on saanut lempinimen "Latin Lover", koska siinä on pehmeät penkit ja mukavasti tilaa kuksimiseen. Jutun otsikko siis viittaa siihen, että pienikin auto toimii seksipaikkana, kunhan penkit liikkuvat eikä vaihdekeppi ole tiellä.

Sivulla on kolme valokuvaa. Yhdessä on autossa kuherteleva nuori pari, siveästi vaatteet päällä. Kahdessa muussa valokuvassa on vain autoja.

Mutta sivun alareunassa on kolmen kuvituskuvan sarja. Onkohan kuvan kyljessä mainittu Iltalehden graafikko KE kokenut elävänsä työuransa huippua piirtäessään, kuinka mies ottaa naisen takaapäin kallistetulla etuistuimella?

Tiedän, että heinäkuu on köyhin uutiskuukausi, vaan eikö siinäkin ole joku raja, kuinka alas journalismin (?!!) laatu voi mennä?

Toisen kuvituskuvan löydät täältä. Kolmannessa havainnollistettiin vain kojelaudan ja vaihdekepin kokoa. (Kas kun eivät ole keksineet esitellä, miten vaihdekeppiä voitaisiin käyttää hyväksi!)

3 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Hehe, no justiin luin sen artikkelin eilen lentokoneessa kun halusin tietää miten Italian johtavan autolehden IKEA-testin voittaja Yaris pärjäsi :)

Maria kirjoitti...

No pärjäsikö hyvin? :)

Mä en katsonut listoja ollenkaan, luin vain jutun leipätekstin ja katsoin ne karmivat grafiikat...

Katja kirjoitti...

No kyllä se kolmoseksi :) Ihan hyvä valinta, kun meillä varmaan tuo tavaran raahaaminen IKEAsta menee prioriteeteissa kesäseksin yli. Mutta nuorilla ja sinkuilla voi painaa valinnassa se toinen juttu.

Historian tehokkaimmaksi kesäseksiautoksi jäänee kuitenkin Fiatin 500, se alkuperäinen, kun siinä on pantu alulle kokonainen sukupolvi. On siinä tarvittu ketteryyttä.