torstai 23. heinäkuuta 2009

Leikkipuistojen lumoissa IX

Vuorentaan puisto

Kyselin Jukolassa asuvalta neljän lapsen äidiltä, mikä on heidän suosikkileikkipuistonsa. Hetken mietittyään äiti vastasi "putkimäkipuistot". Toinen, siistimpi, on Vuorentaan koulun kupeessa ja toinen, puistona paremmin varusteltu mutta kuulemma huomattavasti epäsiistimpi, on Nummen koulun kupeessa.

Kävimme tarkastamassa sen siistimmän. Siellä oli hämeenlinnalaisittain aika hieno leikkikeskus (kävin Lappsetin sivuilla kun yritin selvittää, onko erilaisille keinuille ammattilaispiireissä eri nimityksiä - se ei selvinnyt, mutta muunlaista termistöä tarttui hiukan mukaan). Kristiinankaupungin megarakennelmien jälkeen keskus ei luonnollisesti saavuttanut ansaitsemaansa huomiota. Esikoinen löysi köysitikkaista paikan, jossa roikkui pää alaspäin. Se on tytön lempipuuhia tällä hetkellä.


Kuopus sen sijaan ihastui pieneen kojuun. Edellisenä päivänä tytöt olivat saaneet leikkiä ihanaa leikkiä Herra Hakkaraisen talossa olevassa Kinkkeliinin sekatavarakaupassa, jossa oli rekvisiittaa pullapitkoista silakoihin ja tikkukaramelleistä reikäleipiin. Nyt tyttö noukki maasta muutaman kiven, asetteli ne kojun kaiteelle ja niin oli jäätelökioski valmis!


Saisiko olla suklaata, mansikkaa vai vaniljaa?


Sitä jäin miettimään, miltä Nummen puistossa mahtaa näyttää, kun tämäkin puisto oli sieltä sotkuisemmasta päästä. Maassa oli tupakantumppeja, tyhjiä askeja - ja isomman huvimajan katon reunalta roikkui epämääräinen valkoinen objekti, joka lähemmällä tarkastelulla osoittautui...

...vaipaksi.


Näytä suurempi kartta

Ei kommentteja: