torstai 23. heinäkuuta 2009

Leikkipuistojen lumoissa X

Havutien puisto


Nyt seuraa puistojen aatelia: Karhunlukon puisto.

(Kaupungin kartassa se on kylläkin Havutien puisto, mutta minulle se on Karhunlukon puisto, ei voi mitään.)

Puisto on pieni. Siellä ei ole paljon välineitä. Se on vanha - itse asiassa niin vanha, että sitä ollaan nyt uudistamassa, koska puolet niistä vähistäkin välineistä on ilmeisesti laittomia. Voi vain toivoa, että uusi ilmiasu kunnioittaa puiston luonnetta, sillä tällä puistolla todella on luonne.

Puisto on Hattelmalan harjun kupeessa, ymmärtääkseni vanhassa hiekkakuopassa. Se on silti helppo yhdistää ajatuksen tasolla harjulla oleviin lukkoihin. Siellä on oma mikroilmastonsa, erilainen lämpö ja kosteus kuin ympäristössä. Ylärinteillä olevat puut ovat korkealla, ja päiväsaikaan auringonpaiste siilautuu lehvien välistä puistoon aivan vastustamattoman kauniisti. Puisto on metsänkeijujen ja mörrimöykkyjen kotiseutua.

Puiston tulevasta kunnostamisesta järjestettiin asukkaille keskustelutilaisuus, mutta paikalle saapui kuulemma ainoastaan eläkeikäinen pariskunta. Missä olivat alueen lapsiperheet?

Toivoa sopii, että puiston luonnontilainen tunnelma säilyy. Penkit ja pöytä ovat tarjonneet meidän perheelle mukavia eväsretkiä. Kaadetun puun juurakko on ihana tutkimispaikka, ja rinteen pituinen liukumäki on vertaansa vailla (olettehan suunnittelijat huomanneet, että Lappsetin sivuilla on myös rinneliukumäkiä!). Jätättehän tilaa lasten mielikuvitukselle!
Eikä tämäkään puisto ole sellainen, johon sattumalta osuisi. Tänne tulevat ne, jotka tietävät tulla.


Näytä suurempi kartta

Ei kommentteja: