tiistai 22. heinäkuuta 2008

Kostea irtiotto

Väitöskirjakiire oli kuumimmillaan, mutta kun mökkireissusta on kerran sovittu, ei sitä hevillä peruta. Vaan minkäslainen reissusta sitten tulikaan...

Auto jätti meidät Tampereella tien päälle, ja kun sekalaisten vaiheiden ja serkkutytön rippijuhlien jälkeen pääsimme perille Kristiinankaupunkiin, saimme ensimmäisenä iltana kyllä nauttia ihanasta auringonpaisteesta. Seuraavat 36 tuntia satoikin sitten vaakasuoraan ja tuuli niin, että kuopusta piti kantaa sadetakin sisällä mökistä toiseen ja teetti töitä pysyä itse pystyssä. Vaikka kuinka yritin pysyä tuulen yllä, sain potasta kakkaroiskeet päälleni, ja viime yönä sade tunki mökin nurkasta sisään ja kasteli esikoisen koko vaatevaraston lukuun ottamatta neidin päällä ollutta pyjamaa ja yhtä collegepuseroa.

Ja sitten kuitenkin: erinäisistä kakkaongelmista kärsinyt kaksivuotias kuopus alkoi yhtäkkiä iloisesti kakata pottaan ja on tehnyt sen jo kotonakin. Esikoisen atooppinen alahuuli nautti kosteasta ilmanalasta ja tytön iho voi paremmin kuin kuukausiin. Autokin hymyilytti pian; jos kerran on pakko jäädä tielle, olisiko parempaa saumaa tehdä se kuin kolmen auton saattueesta ensimmäisenä. Sen kuin soitto perässä tulijoille, pysäytys tien sivuun ja ihmiset ja tavarat jaettiin kahden auton kesken. Kaikki tämä mukavasti rampin ja ajokaistan keskialueella eikä moottoritiellä, jolta olimme erkaantuneet muutaman sata metriä aiemmin.

Ja kun nyt päätimme palata kotiin päivää suunniteltua aiemmin, saan palata työn pariin päivää aiemmin ja sitä suurempi mahdollisuus meillä on yrittää mökkireissua uudelleen elokuun puolella, jos väikkäri on valmis ja sää suosii... Eli kaikkihan on paremmin kuin hyvin!

Paitsi että sen yli en ole vielä päässyt, että suosikkivaatekauppani yli kymmenen vuoden ajalta, Ofelia Kristiinankaupungista, oli lopettanut keväällä. Olin aivan tyrmistynyt, ja täysin irrationaalisesti ja oikeudettomasti suorastaan loukkaantunut yrittäjälle. Olin juuri päässyt sanomasta, että kunpa edes tapaisin hänet ja saisin kuulla miksi, ja siinä samassa hän käveli kadulla vastaan ja kertoi syynsä. Eipä voi syyttää päätöksestä, ei ole pienyrittäjällä helppoa!

P.S. Jaoin ensimmäiset vaalimainokseni Jaakon markkinoilla Rengossa lauantaina. Yllättävän kivasti ihmiset ottivat vastaan, vaikka nolotti kamalasti.

Ei kommentteja: