tiistai 2. syyskuuta 2008

EVVK - vai kiinnostaako kuitenkin?

Kunnallisvaalit alkavat nyt näkyä kuvassa. Kokoomus on ainakin ajoissa liikkeellä - liekö mikään muu puolue julkistanut ehdokaslistaansa Hämeenlinnassa? Ei ole ainakaan osunut silmään

Pari viikkoa sitten Toivotalkoissa huomasin, että on myös ihmisiä, joita asia oikeasti kiinnostaa. Seisoskelin torilla ehkä hiukan anteeksipyytävänkin oloisena ja tarjosin lehtiä ja esitettä ohikulkijoille olettaen, että kukaan ei missään nimessä niitä halua. Kun sitten yksi kolmen sukupolven porukka otti paperit vastaan, lupasi tulla teltalle kahville, tuli ja jäi vielä juttelemaan pitkäksi aikaa, olin suorastaan yllättynyt. Kun tuore hämeenlinnalainen äiti vielä kumosi meihin niin usein liitetyt jähmeät ja vaikeasti lähestyttävät stereotypiat ja kertoi viihtyneensä kaupungissa hyvin, aloin tuntea ihan oikeaa ylpeyttä siitä, että seisoin torilla puoluepoliittisena eläimenä.

Kukaan ei voi enää valittaa, että Hämeenlinnassa ei tapahtuisi mitään. Viisitoista vuotta sitten väitteellä saattoi olla enemmän vastinetta todellisuudessa, mutta nykyään täällä tapahtuu niin paljon, ettei kaikkeen ehdi mitenkään mukaan. Ja minusta ainakin näyttäisi, että myös nuorille olisi paljon enemmän tekemistä kuin minun aikoinani - vai katkerat muistotko ne vain puhuu? Nim. kerran kuussa Seccarin diskoon Rollsin kautta... siinä kaikki. ;)

Mitä tästä opin? Ei olisi pahasta uskoa, että ihmisiä voi oikeasti kiinnostaa, vaikka media kuinka esittäisi prosentteja, joiden mukaan alle kymmenesosaa omasta ikäluokastani kunnallisvaalit kiinnostaa edes pätkän vertaa. Ja toisekseen, minä olen tiennyt aina, että Hämeenlinna on maailman paras kaupunki, mutta nyt sen ovat alkaneet huomata nekin, joiden geenit eivät ole sopeutuneet hämäläisyyteen yli viiden sukupolven ajan! Meillä on vetovoimaa!

Ei kommentteja: