keskiviikko 3. syyskuuta 2008

Roolit ruodussa

Väitöskirja alkaa tosiaan valmistua (jeejee!) ja sen myötä aukeaa tilaa uusille puuhille. Menen huomenna keikkailemaan Hämeen Sanomiin, viimeisimpään työpaikkaani ennen väitöskirjan teon aloittamista.

Uutistyöhön en ole menossa, ainakaan vielä, enkä periaatteessa haluaisikaan - useammastakaan syystä. Ensinnäkin tiedän, ettei uutistyö vain ole minua varten. Haluan syventyä aiheisiin enemmän ja keskittyä kirjoittamiseen rauhassa. Siinä missä joku saa sitä enemmän kicksejä mitä lähempänä deadlinea mennään, minulle deadlinen lähestyminen aiheuttaa lähinnä ahdistuskohtauksen.

Toinen, tällä hetkellä akuutimpi syy on se, että en oikeasti pidä poliitikon ja toimittajan rooleja kovinkaan hyvin yhteensopivina. Eihän tässä vielä mitään poliitikkoja olla, tosiaankaan, mutta pyrkimyskin sinne suuntaan on aika huono yhdistelmä toimittajan työn kanssa. Minun mielestäni

Toisaalta voisi ajatella niinkin, että jokaisella meistä on agendoja, intohimoja ja mielipiteitä, jotka ohjaavat ajatteluamme - ja toimittajilla myös jutuntekoa. Niinpä avoin puoluekanta voi tavallaan olla rehellisempää ja avoimempaa kuin näennäinen puolueettomuus vahvojen aatteiden peitteenä.

Vaikea asia. Tiedän kuitenkin itsestäni sen, että osaan astua suosiolla sivuun silloin kun tuntuu, että roolit vetävät liikaa ristiin.

Ei kommentteja: