keskiviikko 31. joulukuuta 2008

Muisto tahmeasta hotellihuoneesta

Koska väitöskaronkkaani taitaa tulla tasan yksi ihminen, joka asuu Jyväskylässä, seurueemme käyttää väitösviikonloppuna ahkerasti Keski-Suomen majoituspalveluja. Tästä tuli mieleeni muuan tapaus liki tasan kuuden vuoden takaa.

Asuin tuolloin jo Hämeenlinnassa, ja aviomieheni punkkasi vielä ystävänsä nurkissa Jyväskylässä saattaakseen opintonsa loppuun. Olin uutistoimittajana Hämeen Sanomissa, tekemässä yhtä joulukuista iltavuoroa. Kävimme miehen kanssa ahkeraa sananvaihtoa puhelimessa, en nyt muista mikä sapetti ja kumpaa, mutta tappelimme oikein kunnolla. Tuntui tyhmältä riidellä puhelimessa liki kahdensadan kilometrin päässä toisistamme, kun sotku olisi ollut paljon helpompi selvittää kasvotusten, ja ikäväkin oli.

Niinpä lähdin työvuoron päätyttyä yhdentoista aikaan illalla ajamaan kohti Jyväskylää. Perillä olin yhden jälkeen, ajoin Kangaslammelle parkkipaikalle ja pyysin miehen kanssani hotelliin yöksi - kaverin yksiössä riidan setviminen ei tuntunut kovin hyvältä idealta.

Mies yllättyi tulostani, heitti yökamat reppuun ja tuli alas. Ajoin keskustaan, Sokos Hotellin parkkipaikalle. Kello oli varmaan kahden maissa yöllä tuolloin. Menimme hyvissä aikeissa respaan ja pyysimme huonetta, ja sellaisen saimmekin.

Mutta mikä huone se oli! Päiväpeitoissa oli epämääräisiä tahroja, seinissä jälkiä ja tahmaa, huone jopa haisi. Katsoimme toisiamme ja tajusimme joutuneemme panohuoneeseen. Yäk. Loppuyö kului hyvin epämukavissa merkeissä. Välit kyllä selvitettiin hetimiten ja yhdessä oli mukavaa, mutta huoneessa ei tehnyt mieli koskea mihinkään. Taidettiin nukkua vaatteet päällä, oma pyyhe tyynyn suojana.

Eipä ollut tullut pieneen mieleenkään, että respan täti voisi luulla meidän olevan jotakin muuta kuin mitä olimme. Kun aviomies on tähänastisen elämän ainoa mies ja ollut sitä lukiosta asti, ei hotellihuoneita ole tarvinnut epämääräisiin tarkoituksiin. Vaan näkihän tämäkin siveyden sipuli vilauksen elämän nurjemmasta puolesta... ;)

Ei muuta kuin reipasta uutta vuotta kaikille! Minä jatkan nyt timjamitikkujen paistamista ja nostan toscakakun jäähtymään!

2 kommenttia:

olematon kirjoitti...

:D

Hyvää
Uutta
Vuotta
Maria

bamiella kirjoitti...

Onnea, iloa ja menestystä vuoteen 2009!