lauantai 25. heinäkuuta 2009

Leikkipuistojen lumoissa XI

Kukostensyrjän puisto

Leikkipuistoymmärrykseni on luonnollisesti kasvanut kierrettyäni puistoja blogimielessä. Olen esimerkiksi alkanut katsoa tarkemmin, minkä valmistajan välineitä puistossa on. Viime aikoina Lappsetilla on tuntunut olleen niin kova ylivoima, että oli mielenkiintoista löytää Kukostensyrjän puistosta kilpailevan yrityksen, Hagsin välineitä. Ja kun menin Hagsin sivuille katsomaan esimerkiksi pienimpien lasten juttuja, huomasin että onhan noita välineitä monessakin puistossa. Niin sitä huomaa olleensa harhateillä.

Kukostensyrjästä löytyi Hagsin vehje, jonka olisin toivonut näkeväni jonkun naapuruston lapsen asiantuntevassa käytössä. Meille renkulan idea jäi hiukan epäselväksi. Hauskaa tytöillä silti oli, hetken ajan.


Eri korkeuksilla olevat kolme tankoa irrottivat viisivuotiaasta riemunkiljahduksia.
Hagsin liukumäki oli virkistävän erinäköinen kuin Hämeenlinnan puistojen perusliukkarit. Meillä vanhemmatkin testaavat leikkipaikkoja siinä missä lapset (kunhan välineet tuntuvat riittävän tukevilta), ja täytyy sanoa, että äidin takapuoleen otti kyllä kipeää tuo liukumäen töyssy. Tytötkin vähän valittelivat, vaikka molemmat kuuluvat kirkkaasti liukumäen kohderyhmään, toisin kuin äiti. Telineen kyljessä oli nimittäin laatta, josta selvisi mäen perustiedot paitsi suositusiästä, myös valmistajasta, maahantuojasta ja toimituspäivästä. Vallan asiallista tietoa.

Sen sijaan liukumäen alla ei ollut niin asiallista tietoa. Sain sentään pidettyä muksut näkemästä niitä. Kolmevuotias saattaisi ihmetellä havainnekuvia, viisivuotias osaisi vielä lukea tekstitkin.

Näytä suurempi kartta

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Meillä piirrettiin noita koko scuola maternan kakkosvuosi, siis nelivuotiaina. Eka vuosi puhuttiin siitä minkä merkkiset kengät kenelläkin oli, ja kolmannen vuoden opetusohjelman ulkopuolinen sisältö pyöri pieru- ja kakkajuttujen tiimoilla.

Josta tulikin mieleeni että kun aikoinani menin kuvataidelukioon, kuvittelin ettei noita piirrettäisi pulpetteihin. Vielä mitä. Realistisia, upeilla lyijykynävarjostuksilla :D

Maria kirjoitti...

Vau, niitä kuvataidelukion realistisia tuotoksia olisi kyllä hieno nähdä! Tämä leikkipuistotyylisuunta kun tapaa olla melko pelkistetty... ;)