tiistai 12. tammikuuta 2010

Sokerit ja antiseptiset sekaisin

Jorvissa hoitaja juotti vastasyntyneille antiseptista ainetta sokeriliuoksen sijasta.

Toivoisi, että kyse olisi vain tosi epäonnisesta yksittäistapahtumasta, mutta kun tuntuu vähän muulta. Miksi? Siksi, että HUS päätti lopettaa Tammisaaren. Siksi, että Kanta-Hämeen keskussairaalan synnytysvalmennus on siirretty nettiin (eikä valmennukseen liittyvä linkki edes auennut selaimellani, kun huvikseni kokeilin). Siksi, että tuttu kätilö tekee ihan säännöllisesti kahta työvuoroa putkeen.

Jos olet ollut yhteen menoon 15 tuntia synnytysvuodeosastolla, jolla hoidetaan juuri nyt enemmän äitejä ja vauvoja kuin koskaan aiemmin, kuinka suuri todennäköisyys on, että ennemmin tai myöhemmin teet virheen? Niin kuin vaikka annat muutamalle vauvalle huikat väärästä pullosta?

Kokonaan toinen kysymys on sitten se, miksi vastasyntyneille vauvoille ylipäätään tarvitsee antaa sokeriliuosta? Kipusokeriksihan sitä kutsutaan, mutta eiköhän vauvan hätään paras lääke ole päästä äidin paljaalle rinnalle imemistä opettelemaan. Ja jos hätä on todellinen, siihen tarvitaan joka tapauksessa järeämpiä keinoja kuin sokeriliuosta.

2 kommenttia:

jl kirjoitti...

Hui.

Niinpä, miksi sokeriliuosta? Miksi sairaalassa paheksutaan sitä, jos äiti haluaa pitää vastasyntyneensä koko ajan kainalossa ja lapsentahtisesti rinnalla aivan koko ajan? Eikä anneta kunnon imetysohjausta? (Niin, enhän minä tiedä omalta kohdaltani enkä edes sivusta seuranneena ihan tuoretta tilannetta mistään sairaalasta mutta tuskinpa se todellisuus on paljon muuttunut, ei ainakaan kuulemani ja lukemani mukaan ole.)

Anonyymi kirjoitti...

Ja miksi lääkkeet ja ruuat ovat samanlaisissa pulloissa!