keskiviikko 13. tammikuuta 2010

Yksi hotellikokemus lisää

Vietin viime yön Jyväskylässä Omenahotellissa. Kerta ensimmäinen. Päädyin sinne selvitettyäni ensin, että molemmat Sokos hotellit, Cumulus, Milton ja Alba olivat täynnä. Syynä ainakin kirkon nuorisotyön päivät, kuulemma.

Saavuin perille vasta lähellä puoltayötä. Portista ja ulko-ovesta pääsi sisään luottokortin avulla. Kerrokseen pääsi huoneen ovikoodilla. Pari ulkomaalaista poikaa roikkui kakkoskerroksen ovella ja yritti urkkia minultakin koodia, mutta oma huoneeni oli kolmosessa.

Siistiä oli, ei ollut tosiaankaan mikään panohuone (anteeksi vulgääri ilmaukseni, eräs aiempi hotellikokemus Jyväskylästä selittänee asiaa). Tyylikästäkin.

Vaan pitkin yötä käytävältä kuului huutoja, käkätyksiä, pauketta ja töminää. Neljältä aamulla ainakin kaksi nuorta naisihmistä juoksi käytävää pitkin, toinen kaatui juurikin minun huoneeni kohdalla, löi joitakin ruumiinosiaan ovea vasten ja alkoi nauraa ihan hillittömästi. Puoli kuudelta joku jossakin huusi kovaa ja korkealta. Syy ei selvinnyt, joskus on vaikea erottaa kipua ja nautintoa toisistaan...

Niinpä junassa istuu nyt väsynyt nainen. (Kyllä, junassa. Olen kulkenut Helsinkiin ja Tampereelle suuntautuvat matkat viime aikoina linja-autolla omana yhden naisen mielenilmauksenani VR:n toimintaa kohtaan. Mutta Hämeenlinna-Jyväskylä -välillä ei ole inhimillistä bussiyhteyttä.)

1 kommentti:

wolkkari85 kirjoitti...

Terveisiä Jyväskylästä! Omena-hotelli ei tosiaan ole mikään perhehotelli. Jyväskylän keskustassa on viikinkiravintola Harald, jota voin suositella ruokapaikaksi, kun seuraavan kerran poikkeilet. Persoonallinen paikka, jollaista ei Hämeenlinnasta löydy.